Skip to content
Het verhaal van Patricia:
een paar weken geleden zijn mijn honden en ik begonnen met de cursus `Je Hond als Personal Trainer’ van Samen Sporten met je Hond . Een online programma met overzichtelijke oefeningen voor jezelf, tips en trainingsvideo’s voor je hond. Ik was al enthousiast na het volgen van een introductie workshop, maar het is nog leuker dan ik dacht! In het filmpje zie je een ‘reconstructie’ van een training die ik met een deelnemer heb gedaan (met dochterlief in de rol van deelnemer). Het is nog niet op niveau, maar dat maakt het voor de deelnemer des te leuker: die is onderdeel van het leerproces van de hond. Ik was blij verrast door wat het buiten bewegen samen met de hond deed met deze jonge dame. Waar ze eerder wat mat was in haar mimiek, beweging en gesprekken, zag ik nu leven in haar gezicht komen. Buitenlucht, beweging, aandacht van de hond. Doorzetten, spieren voelen, moe worden. Allemaal mooie stofjes die in hoofd en lijf vrijkomen! Heel rustig in opbouw, met tussendoor gewone stukjes wandelen en goede open gesprekken. Erg gaaf dat de hond het dan bij haar beter doet dan bij mij…. Wij gaan hard verder trainen en dit vaker inzetten in trainingssessies!

Back To Top