Skip to content
Tijdens een pilot in 2017 op een praktijkschool zagen we de meerwaarde al van een hond aanwezig bij het sporten met jongeren. Kiara zorgde voor plezier, afleiding en het verleggen van grenzen.

Op de praktijkschool gaven we trainingen aan jongeren die even een zetje in de rug konden gebruiken. We zijn toen begonnen om sport elementen toe te voegen aan onze trainingen. De jongeren vonden het super leuk en kwamen lekker in beweging. Het vergrootte het groepsgevoel en de bevorderde de samenwerking.

Kortom, die pilot werd de start van onze nieuwe aanbod `Samen Sporten met je Hond’.  De titel hebben we gekozen omdat je echt samen sport. Met elkaar en samen met de hond. Om samen te sporten is er ook een samenwerking nodig. Op elkaar letten voor de veiligheid en om de timing op elkaar af te kunnen stemmen.

Het is toch een tijd dat veel jongeren erg veel tijd achter hun computer doorbrengen en minder buiten zijn. Er zijn meer jongeren die last hebben van overgewicht of motivatieproblemen. Als de hond fungeert al motivator, waarom zou je er geen gebruik van maken?!

Back To Top