Skip to content

Welkom bij de online training `Samen Sporten met je Hond’ – Je hond als personal trainer. Een programma dat verder gaat dan andere (sport) programma’s. Wat het programma uniek maakt? Je krijgt niet alleen sport ideeën maar ook ondersteuning bij het trainen van je hond én van een personal trainer. We letten op de opbouw van de trainingen voor jou en je hond. Zowel in de moeilijkheidsgraad als conditioneel.

Door je hond te betrekken bij het sporten krijg je zelf meer motivatie om het vol te houden. En je hond? Die werkt spelenderwijs aan gehoorzaamheid en een band met jou als baasje. De komende blogs zullen we uitleg geven over wie wij zijn en hoe wij Samen Sporten met je Hond niet alleen zelf gebruiken maar ook als tool inzetten binnen de trainingen en coaching die wij bieden.

Eerst zullen wij ons even voorstellen; wij zijn Jasper Kost en Margot Swart.

Wij hebben elkaar leren kennen door onze gezamenlijke passies. Honden, sport & werken met mensen.

weatherbg-kiara-sportenmetjehond

Jasper werkt met zijn psychosociaal hulphonden in de psychiatrie. Hij begeleidt daar ook cliënten met hun eigen hond, al dan niet met gedragsproblemen. Jasper geeft ook psychosociale ondersteuning zonder hond maar altijd door middel van bewegen. Hiervoor heeft hij ook een opleiding Sport en Bewegen gevolgd. Die ondersteuning biedt hij bijvoorbeeld door er boksen in te verwerken. Daarnaast is Jasper Topdogtrainer bij trainingscentrum CoHond. Als Topdogtrainer werkt hij in samenwerking met zijn psychosociaal hulphonden aan de weerbaarheid, sociale vaardigheden en agressie regulatie van jongeren en (jong)volwassenen.

Margot is eigenaar van CoHond en geeft psychosociale ondersteuning aan jongeren en hun ouder(s) als jeugd- en gezinsprofessional. Zij heeft ruim 20 jaar ervaring met verschillende doelgroepen waarvan de laatste jongeren waren met een licht verstandelijke beperking, in combinatie met een psychiatrische ziektebeeld. CoHond is bij verschillende gemeentes ingekocht en werkt veel samen met grote organisaties. Margot heeft  veel ervaring met het trainen van kinderen en jongeren. Al vanaf haar pubertijd stond ze op het hockeyveld om wekelijks een jongensteam te trainen. Daarnaast heeft Margot een aantal jaren zomerkampen gedraaid waar ook veel gevraagd werd van haar creativiteit in het bedenken van sport en spel activiteiten. Tijdens haar laatste baan bij een grote jeugdzorginstelling heeft ze jaren lang de training; Communicatie Houding en Beweging (CHB) gegeven. Ook in de trainingen die ze nu geeft, zoals de Agression Replacement Training, zitten elementen vanuit Psychomotorische Therapie (PMT).

Beiden hebben we de Topdog basis en master opleiding gehaald. Onze expertise ligt bij  hondengedrag & mensengedrag.

Waarom de training vanuit CoHond met de honden zo goed aanslaan? Je brengt de deelnemer letterlijk en figuurlijk weer in beweging. Op een speelse wijze met humor en focus bij de hond werk je ongemerkt heel hard aan gedragsverandering. Patronen in het gedrag en binnen het gezin worden daardoor doorbroken. Een hond communiceert heel zuiver en is trouw en loyaal.

Het in beweging zetten van mensen zijn wij uit gaan bouwen.

Omdat we in de praktijk al jarenlang ervaren dat honden een grote betekenis hebben bij het motiveren van mensen hebben we sporten gekoppeld aan het trainen van honden. Samen Sporten met je Hond zet je in beweging, laat de band tussen jou en je hond groeien en motiveert om het sporten langer vol te houden. Je maakt in de omgang met honden hormonen aan die een positieve invloed hebben op je gevoel en stemming en dat doet sporten ook.

De ideale combinatie om (weer) lekker in je vel te komen zitten!

 

Jasper & Trippel
Margot & Moos
Back To Top