Skip to content

Jasper en ik hebben elkaar leren kennen via de honden. Wij houden er allebei van het om met honden samen te werken en  mensen in beweging te zetten. Letterlijk en figuurlijk. Tijdens ons werk als Topdogtrainer vergroten wij de sociale vaardigheden en weerbaarheid van onze deelnemers, via de honden. Wij zien dan vaak mensen met psychische problematieken. De honden verlagen de drempel voor de deelnemer om hulp te accepteren en de hond zet ze in beweging. Deelnemers gaan met zichzelf aan de slag en komen in beweging. De hond daagt ze uit om uit hun comfortzone te komen. En om uit huis te komen…

Wij kwamen er achter dat het heel simpel is om een paar sport elementjes toe te voegen aan onze training om nog meer doelgericht te kunnen werken. Op een hele speelse manier. En dat je zelf totaal niet heel erg sportief hoeft te zijn om toch de deelnemer in beweging te krijgen. Omdat de hond enorm enthousiasmeert. Mensen vinden bewegen/sporten het leukst als het direct iets oplevert. Wij kregen steeds enorme positieve feedback en hebben alle ideeën omgezet naar een werkboek met kaartjes waar alle oefeningen staan uitgeschreven.

Aangezien wij als trainers al jaren ervaring hebben met het in beweging zetten van mensen zijn wij ons materiaal gaan gebruiken om andere mensen te trainen. En wat bleek? Er is een hele grote groep die profijt hebben van onze training `Samen Sporten met je Hond’. Er kwamen tijdens onze trainingsdagen niet alleen honden eigenaren om zelf te leren sporten met hun hond, er kwamen ook coaches & hondenschooleigenaren. Ook zij maken gebruik van onze training tijdens de lessen die ze geven bij hun eigen hondenschool.

Net op het moment dat we een nieuw programma hadden neergezet kwam Corona om de hoek kijken. We hebben om iedereen tegemoet te kunnen blijven komen ons programma online gezet. De module `Je Hond als Personal Trainer’ leert je de oefeningen die wij gebruiken, hoe je de hond betrekt bij het (doelgericht) sporten en hoe je blessures voorkomt.

De week van 4 t/m 11 oktober 2020 staat in het teken van onze dierendag actie. Koop je ons online programma dan krijg je het werkboek met alle oefeningen er gratis bij. Klik HIER

En in de toekomst? Komen er zeker weer live dagen!

Back To Top